309 poze   117665 vizite

Cateva sfaturi columbofile

1. Tineti totul simplu. Credeti doar in pasari bune si uitati restul. In sportul columbofil nu exista secrete care sa faca pasarile sa zboare mai bine.

2. Nu incercati sa fugiti inainte de a invata sa mergeti. Greseala multor incepatori este ca vor mult prea multe intr-un timp prea scurt.

3. Uitati totul despre nume si linii. Exista doar doua linii: porumbei buni si porumbei prosti. Din prima categorie sunt prea putini, din a doua prea multi.

4. Fiti duri in selectie tot anul. Nu tineti pasari slabe doar pentru ca bunicul lor a fost campion sau pentru ca au costat mult. Nu ezitati sa serviti o supa scumpa din cand in cand. Multi fac greseala de a tine prea multe pasari, dupa ce au rezultate si incep sa aiba vanzare. Sunt numeroase exemple care au aratat ca transformarea unor crescatorii de succes in ferme de porumbei a inseamnat inceputul sfarsitului. Dusarduyn rareori a zburat mai mult de 6 pasari. Ar trebui sa fie suficient daca pasarile sunt cu adevarat bune.

5. Regularitatea este importanta. Vaduvii nu agreeaza surprizele. Faceti totul cu precizie de ceas. Multe metode sunt bune, dar este si una foarte rea: sa le tot schimbi mereu.

6. Daca zbori fond, da-i voie porumbelului sa se maturizeze 2 ani. Multi porumbei cu sange de fondist adevarat ating potentialul maxim la acea varsta. Majoritatea nu pot castiga premii decente la viteza sau ca pui.

7. Nu angaja niciodata o pasare de o zi la o cursa de doua zile. Pasarile care au zburat curse de doua zile nu vor mai fi bune niciodata la curse de o zi. Inteleg imediat ca urmeaza o doua zi si nu mai trag tare.

8. Nu poti ignora medicina ca in trecut. Pe de alta parte, daca o sa crezi ca veterinarul te poate face campion, te inseli.

9. Daca ai in cotet doar pasari bune, poti practica imperecherea libera si sa astepti sa apara norocul.

10. Adapostul este extrem de important pentru forma pasarilor. Un adapost nu este bun daca este frumos, pentru porumbei frumusetea nu conteaza. Daca ai avut rezultate bune, poti sti pentru restul vietii ca ai un cotet bun. Daca rezultatele scad, de vina esti doar tu sau porumbeii. S-a intamplat de multe ori ca unii crescatori de succes sa-si inlocuiasca vechiul cotet cu unul modern care a dus la disparitia lor din clasamente.

Dusarduyn nu a batut nici macar un cui in cusca sa mai mult de 50 de ani. In 2000, cusca sa era exact ca in urma cu jumatate de secol. Nici un medicament impotriva problemelor respiratorii nu se compara cu oxigenul.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 36
Marius72 12 februarie 2014  
ptr vechimea ta in acest sport si rezultatele pe care le ai dai niste sfaturi intersante dar nu si in totalitate reale.
Raportează
cotoy 13 februarie 2014  
multumesc,acuma care cum sunt reale si cat de probate sunt nu pot nici eu sa stiu...dar am spus ca poate ajut si pe altcineva..
Raportează
accesoriiporumbei 6 ianuarie 2013  
super !
Raportează
anonim
manu.b 21 decembrie 2011  
nu te supara dar astea sunt citate le unui mere zarist care se ocupa de porumbei o sa caut numele si o sa til dau sa vezi
Raportează
anonim
robert 10 noiembrie 2011  
buna sunt robert din bucuresti si am porumbei de 4 luni am avut pina au cam 20 de porumbei dar acu am 6 porumbei restu mi-au plecat cum fac si eu sa mi se inveta mai repede astept raspuns
Raportează
anonim
lucian 22 mai 2011  
astept raspuns de la voi
Raportează
anonim
lucian 22 mai 2011  
buna am porumbei de 1 an ei nu mi sau oat deloc nu iam vacinat deloc sfatuitima ce sa fac
Raportează
yuly23 13 aprilie 2011  
sanatate
vand ogar
Raportează
croitoruionut 26 februarie 2011  
mm pentru sfaturi
Raportează
anonim
vali23 11 ianuarie 2011  
salut..frumos album..sunt din campina si as avea nevoie de niste sfaturi , imi poti lasa un id ceva?
Bafta!
Raportează
cotoy 17 ianuarie 2011  
pisoi.bebe;)intra daca e pe mine pe mess sa vb,ca vreau s dau din porumbei s mie mila sa le rup gatu;)daca vrei..
Raportează
cotoy 11 ianuarie 2011  
pisoi.bebe-id meu;)
Raportează
lazariulian 9 ianuarie 2011  
in primul rind buna seara, porumbei buni si porumbei prosti aici cam ai deptate dar vreau sa te contrazic cu ceva in legatura cu numarul de porumbei pe care trebuie sa il aiba un colombofil adevarat in cotet nu voliera ( voliera inseamna partea aia din plasa in care stau puii pina ies la zbor) asa ca sa fim bine intelesi, dar sa nu schimb subiectul , ar trebuii sa stim cu totii ca un numar redus de porumbei "buni" poate aduce la aparitia consagvinitatii (incrucisarea prea apropiata a rudelor) lucru care este folosit frecvent de multi colombofili dar care dupa a 3 sau a 4 generatie duce la boli congenitale sau la infertilitatea pasarilor. intotdeauna trebuie sa apara in cotetul nostru si pasari care provin de la alti crescatori de renume. din motive personale nu mai zbor pasarile cu asociatia de la poiana cimpina de vreo 10 ani dar numele tatalui meu este inca cunoscut in cimpina de foarte multi colombofili adevarati precum( liviu chiriac, badea de la banesti etc ) asa acum ar fii cazul sa spun si despre cine vb , numele tatalui meu este puiu lazar sau porecla TOC , apropo de linii sa stii ca pasari cum au fost cele de la nea titi bucataru nu o sa mai gasim noi prea curind , despre cotete ai foarte mare dreptate , al meu nui prea luxos dar asta nu mia inpiedicat porumbeii sa vina acasa din ungaria , polonia si asa mai departe. as fii bucuros sa discutam o data fata in fata si sa vedem poate avem ceva in comun cu porumbeii nostri . scuze am uitat sa spun ca sunt din cimpina. multa bafta si sa vedem unmai rezultate bune .
Raportează
Albertovoiajorr 12 decembrie 2010  
am si eu 3 scanduri batute in forma de triunghi pot sa cresc porumbei intre ele ca are ogramada de oxigen ,nu prea cred porumbeii trebuie sa aibe o casa o casa cum are ci stamanul doar ca trebuie aerisita bn ingrijita si verificata din cand in cand , cu alea 3 scaduri cred ca as putea face vreo 2 rafturi sau alt cv sa acopar o gaura pe unde bate vantul si zapada deci oferale porumbeiilor un confort de lux chiar daca bagi bani in el
Raportează
pitbul 10 octombrie 2010  
astea nu sunt sfaturile tale
Raportează
anonim
Buga Dan 11 iunie 2010  
Puteti avea cel mai bun cotet porumbelul bune se evde numai la cusca din mina toti porumbei se ede buni dar dacai duci la 3 metri acolo se pierd .... adul meu de mesinger este DanezuHell...va astept cu un mesaj sa colaboram.
Raportează
anonim
Foto Porumbei 10 iunie 2010  
Raportează
anonim
mihai 13 aprilie 2010  
ce a patit porumbelul ala de era asa de ranit si pune si u poze cu el in forma sa nu mai aiba nimik
Raportează
cotoy 13 aprilie 2010  
sunt cateva poze cu el si o sa mai pun poze cu el,dar nu iam facut poze anu asta
Raportează
anonim
andrei 27 ianuarie 2010  
salutare,sunt deacord cu cele scrise mai sus,doar ca la punctul 7 sunt un pic confuz...cum adica sa nu angajez un porumbel de 2 zile la un concurs de o zi? pai el habar nu are ca mai urmeaza o zi,pt ca el habar nu are ca participa la un concurs el doar isi doreste sa ajunga acasa cat mai repede nimic mai mult,concursul e doar pt columbofil,asa ca lui ii raman nu doua ci o gramada de zile sa ajunga acasa,adica cum daca eu angajez un porumbel de 2 zile la un concurs de 200 km el vine a doua zi k nu se grabeste?
Raportează
anonim
liviu 28 februarie 2010  
eee,nu o sa vina a doua zi,dar nu o sa vina cu aceeasi vointa si viteza k unul care stie k o sa-si petreaca noaptea in boxa lui ,fata de celalat care nu va da totul de la inceput stiind k va trebui sa innopteze undeva pana a doua zi cand va gandi k cel de viteza(adik o sa-si petreaca noaptea in boxa lui)...;)
Raportează
anonim
Bogdan 23 decembrie 2009  
foarte bune sfaturi, chiar o sa le urmez
Raportează
yonutzapostol 16 decembrie 2009  
bravo tinere corect;)
Raportează
Costy96 30 noiembrie 2009  
asa este...
Raportează
szaby88 30 noiembrie 2009  
asa e e adevarat
oxigenul din voliera mult conteaza
succes
Raportează
anonim
nelutupistea 30 noiembrie 2009  
foarte bune sunt sfaturile
Raportează
tavy16 14 aprilie 2009  
ai mare dreptate...toate sfaturile sunt bune;)
Raportează
samiking 9 aprilie 2009  
sunt sfaturi foarte utile,care merita luate in calcul
Raportează
ROKI 7 aprilie 2009  
mda
Raportează
anonim
sami 3 februarie 2009  
sant foarte bune sfaturile tale
Raportează
covurluiaurel 29 decembrie 2008  
nustiu de unde te inspiri dar o faci ca la carte
Raportează
Ionut 3 decembrie 2008  
foarte interesant ptr incepatori la fel si ptr mine:D
Raportează
tavy16 7 septembrie 2008  
eu vreau sa te contrazic doar intr-o singura problema:din cele ce am citit am auzit k dusarduyn a zburat mereu mai mult de 10 pasari
Raportează
anonim
Shali 8 februarie 2008  
Dragute sfaturi!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.